Turnhout City Hotel, onderdeel van de internationale hotelgroep Best Western, heeft van in het begin van de Covid-19-lockdown besloten om de deuren 7 dagen op 7 open te houden.

Ondanks het economische risico dat daarmee gepaard gaat, wil het viersterrenhotel in de Stationsstraat een deel van het cliënteel niet in de kou laten staan.

Het economische leven in en rond Turnhout heeft de afgelopen twee maanden een serieuze klap gekregen maar is gelukkig niet volledig stilgevallen. Een aantal bedrijven bleef beperkt aan de slag, nog andere bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om bijvoorbeeld onderhoudsbeurten aan machines in te plannen.

Die minimale economische activiteit merken ze ook bij het Turnhout City Hotel. "Het hoeft geen uitleg dat onze bezetting serieus gedaald is in vergelijking met begin maart. Toch krijgen wij van een deel van ons zakelijk cliënteel de blijvende vraag naar hotelkamers," aldus de tweelingzussen Susanne en Chantalle.

Het hotel, dat een persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel draagt, besloot dan ook om geopend te blijven. Om lokale ondernemers een duwtje in de rug te geven wordt er bovendien nog meer dan voordien ingezet op producten van eigen streek.

Het is voor een select groepje gasten, vooral technische profielen, dat Turnhout City Hotel de dienstverlening blijft garanderen. En dat is niet zonder risico. Een hotel openhouden kost immers geld.

"Wij hopen, net zoals vele bedrijven, om snel weer op volle kracht te draaien. De appreciatie die we nu krijgen van onze gasten omdat we hen toch een fijn verblijf kunnen geven, is voor ons de drijfveer om naar de toekomst te kijken.

Veiligheidsmaatregelen

De deuren gaan letterlijk open voor de gasten maar niet voor het virus. Het hotelmanagement heeft een reeks concrete maatregelen op poten gezet ter bescherming van iedere bezoeker en ieder personeelslid. Zo verloopt het contact tussen receptiemedewerker en bezoeker via plexiglas.

Overal in het hotel staan ontsmettingsgels en het hotel voorziet voor iedere gast en voor iedere medewerker ook een survivalpakket met daarin onder meer een mondmasker, handschoenen en handgel.

Daarnaast is de ontbijtruimte van overheidswege sowieso tot nader orde een no-go-zone geworden. In plaats van een ontbijtbuffet krijgen de gasten een gepersonaliseerd ontbijtpakket op het gewenste tijdstip.

Voor de lunch en het diner werkt het hotel samen met plaatselijke horecazaken voor
afhaalmaaltijden of geleverde maaltijden. Het eigen restaurant en bar zijn immers gesloten.